Welkom bij de Georges

onze services zalenverhuur sport events catering home parties food trucks home parties business catering

De keuken van de Georges is zoals muziek, we introduceren op de juiste tonen de nieuwste catering trends & originele eetculturen.
Salons Georges is veel meer dan onze Salons ...

Geschiedenis

KWALITEIT, SERVICE EN GASTVRIJHEID

Achter een statige gevel aan het Hogeschoolplein, de Leuvense “Place du Tertre”, mooi geïntegreerd in het universitaire patrimonium gaan, onder de naam “SALONS GEORGES” zes uitstekend ingerichte salons en zalen schuil. Samen vormen ze een polyvalent geheel, waarin men probleemloos 10 tot 1000 gasten kan ontvangen. Hoewel de geschiedenis van het oorspronkelijke restaurant “Georges” teruggaat tot in 1958 waren het de huidige uitbaters, dhr & mevr. Romain Sterckx-Swinnen die, einde 1995, het complex in zijn huidige vorm overnamen en het integreerden in hun bestaande holdingmaatschappij.

Met hun kennis van zaken renoveerden ze, stap voor stap, de verschillende salons en voerden ze een doorgedreven modernisering uit wat leidde tot de huidige prachtige inrichting van “Salons Georges” Om het even welke formule men kiest – een gastronomisch menu, een koud of warm buffet, een quick lunch, een vergadering met koffiepauze, of noem maar op – KWALITEIT, SERVICE EN GASTVRIJHEID worden steeds gewaarborgd.

Elke vraag, hoe verregaand ook, wordt bij Salons Georges steeds nauwkeurig onderzocht en praktisch steeds positief beantwoord. De Salons Georges werken immers voor 50% op verplaatsing en bieden u ook de kans om verzorgde buffetten en gerechten, koud of warm, zonder bediening te laten afleveren. Zelfs een verhuurdienst voor een volledig gedekte tafel zit in hun dienstenpakket.

BESLUIT: Salons Georges, met al zijn mogelijkheden , is, dank zij het perfecte management en het voorbeeldige teamwork van alle medewerkers van dit culinaire monument, goed op weg op de “primus inter pares” te blijven in Leuven en omstreken.

Onze kooktechnieken

Sustainable & Eco-friendly

De georges staat voor klantgerichtheid zonder dat we daarbij onze verantwoordelijkheid ten opzichte van een duurzame maatschappij uit het oog verliezen. Duurzaamheid is voor ons een filosofie die we elke dag hoog in het vaandel dragen en waarvoor we ons permanent inspannen. Zowel bij de productie, verwerking, bereiding en distributie van voedsel, dranken en bijhorende diensten streven we continu naar maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen zonder dat dit ten koste gaat van onze scherpe prijzenpolitiek.

Sustainable
Vrijwilligers
Eco-friendly

Sustainable

Sedert jaren probeert dan ook CO² neutraal te produceren. Met de hulp diverse NGO's worden diverse projecten gesteund. De projecten omvatten o.a. bouwen van waterputten en een vrije invoer en distributie van efficiënte brandhout kachels zodat de houtconsumptie en de efficient gebruik van water voor dagelijkse koken verminderd kan worden. Deze acties zorgen voor een verlaagde druk op plaatselijke bossen, verbertert aanzienlijk de levenskwaliteit en laat meer natuurlijke regeneratie toe.

Vrijwilligers

We werken nauw samen met aantal belgische welzijnsorganisaties. De overstock van onze voeding gaat naar minder bedeelden, krijgen kringloopwinkels de oude stock van onze materialen, bieden we tijdens jaarlijks een diner voor daklozen aan in de regio vlaams Brabant en Limburg,… De Georges streeft niet enkel naar good food maar ook naar een betere wereld.

Eco-friendly

De meeste van onze nieuwe catering-formules draagt het ECO friendly-label. We gebruiken recycleerbare materialen tijdens ons productieprocess en we proberen de ecologische voetafdruk te verminderen door het afval te verminderen. Het bevat hernieuwbare materialen, wat betekent dat het afkomstig is van hulpbronnen die snel worden aangevuld, zoals mas, suikerriet, katoen en bamboe. Ons aanbod bestaat uit 30% biologische grondstoffen, 20% vegetarische voeding en 100% seizoens- en streekgebonden producten.